Alle knipser digitale bilder

Vi blir aldri lei av å ta bilder. Tvert imot er det en økende hobby blant mange, som en naturlig følge av at mobiltelefonene vi alltid har med oss får stadig bedre kameraer.

Men, når “alle” har blitt hobbyfotografer, blir det også vanskeligere å ta bilder folk virkelig legger merke til. Her får du noen superenkle triks og knep som garantert vil hjelpe deg å ta bedre bilder med mobilen (eller kameraet, for den saks skyld) og gi deg en beundringsverdig Instagram-profil. Kanskje vil du også bli inspirert til å samle de beste digitale bildene dine i et godt, gammeldags fotoalbum? Det er mange fotokjeder som fortsatt tilbyr denne tjenesten, og du kan også skrive ut bildene på fotopapir og gjøre jobben selv.

Noen enkle men effektive knep kan forbedre kvaliteten på bildene dine

Det er veldig vanlig at mobilbilder blir under- eller overeksponerte, altså at bildet blir for mørkt eller for lyst. Når du ser på skjermen at auto-innstillingene over- eller undereksponerer motivet ditt, kan du justere dette manuelt, og det er et lurt triks som kan redde mangt et bilde!

På iPhone justerer du eksponeringen manuelt ved å sveipe opp på skjermen for å få det lysere, eller sveipe ned for å få det mørkere. Lek deg med kameravinkler, ikke vær redd for å ta bilder på skrå. Når du siden beskjærer dem, kan du ende opp med skikkelig kule resultater! Dette gjelder særlig bilder av arkitektur og interiør; tenk skarpe linjer og klare kontraster. Du kan gjøre et dagligdags motiv, som et stilig flislagt bad, til et abstrakt mesterverk bare ved å snu litt på mobilen!

Så var det den kjente og kjære zoomen da. Det er så klart praktisk å kunne zoome når man ikke kan komme seg nært nok motivet. Når det er mulig, anbefales det at du heller beveger deg nærmere! Det er nemlig mye større fare for feileksponering og uskarphet når du zoomer.

Til sist – vær kreativ. Vær uredd. Prøv noe helt nytt, selv om det går tvert imot alle “reglene”. Det er lov å leke og ha det gøy når man tar bilder, og ofte er det da det unike oppstår! Les mer her.