Fordelen med bra lys på bilen når du er naturfotograf

Som naturfotograf må du bevege deg mye til fots, både for å komme til på ulendte steder, men også for å være stille og ikke forstyrre dyrene eller fuglene du vil ta bilde av. Likevel er du nok avhengig av bil i mange tilfeller. Det kan hende du må kjøre langt for å komme dit motivene er, og du har kanskje mye fotoutstyr som skal være med. Bilen er derfor et nyttig hjelpemiddel, som må tilpasses behovene dine.

Ekstralys er nyttig

Ekstralys til bilen er kanskje ikke det først du tenker på i denne sammenhengen, men sikkerhet er selvsagt viktig når du kjører på mørke skogsveier, langt fra gatelys og bebyggelse. De ekstra lysene kan dessuten forhindre at du kjører på et av de dyrene du gjerne vil ta bilde av. Hos ekstralyskongen.com finner du tilbehør til alle typer biler, slik at du enklere kommer deg fram på øde veier både om kvelden og om natten. Mange dyr er jo nattaktive, og skal du ta bilder av dem, må du kjøre ut i mørket. Kanskje du også vil ta bilder av en ekte morgenfugl i naturen, og trenger nattetimene til å gjøre deg klar.

Dra ut i god tid

Det er alltid en fordel å rigge seg til i god tid når man skal ta gode naturbilder. Dyrene kommer ikke fram før det er ro rundt dem, så kjør ut i god tid, sett opp kamera og eventuelle skjulesteder, og hold deg stille og rolig til motivet kommer til deg. Jo mer øde veiene er, desto mindre sjanse er det for at andre biler kommer og forstyrrer dyrene rundt deg, men igjen betyr jo de øde veiene dårlig framkommelighet, slik at ekstralysene virkelig er en god investering.

Og selv om du kjørte ut i dagslys, og planla å dra hjem igjen før det ble mørkt, kan det hende du blir så fascinert av naturen at du blir der lengre enn planlagt. Da trenger du gode lys på bilen for å komme deg trygt hjem igjen langs smale skogsveier. Ekstralys på bilen er altså vel verdt å tenke på, også for en naturfotograf.