Ta gode selfier

Mobilkameraer har gjort det enkelt å ta bilder, men det er ikke nødvendigvis enklere å ta gode bilder. Det kan være lurt å trene litt for å bli flink. En av fordelene med digitale bilder er jo at du kan slette dem som ikke blir bra, så knips i vei bare for å trene.

“Dagslys gir de beste bildene, men god belysning kan også gi fine bilder innendørs.”

Selfier viser verden hvor du er og hva du gjør, men selv om alle kan ta en selfie, er det lurt å tenke litt gjennom komposisjonen av bildet. Vinkel og belysning kan være avgjørende for å skape et bra bilde. Ikke la ansiktet fylle hele bildet. Ta med bakgrunnen, og prøv gjerne ulike vinkler på samme sted for å se hvordan du best får fram bakgrunnen og stemningen du ønsker deg. Dagslys gir de beste bildene, men god belysning kan også gi fine bilder innendørs. Ta flere bilder etter hverandre. Jo flere bilder du tar, desto større sjanse er det for at minst ett av dem blir bra. Farger og kontraster kan også bidra til å endre stemningen på bildet. Du finner nyttig tilbehør for mobilfotografering hos Skalhuset, for eksempel stativ eller selfiestang.

Lær deg noen nyttige tips

Det finnes nettsider som gir deg gode tips for å ta gode bilder med mobilen. Ta deg tid til å lese gode tips, og test ut tipsene i praksis. Bli kjent med mobilen din og de egenskapene kameraet har.

Vis respekt for andre

Ikke knips selfier absolutt overalt. Noen steder og situasjoner egner seg rett og slett ikke for en selfie. For eksempel kirkegårder, begravelser og minnesmerker over tragiske hendelser. Unngå selfier foran hellige steder, ettersom noen religiøse personer kan føle seg såret over dette. Ikke ta bilder foran sårbare personer eller ved ulykkessteder eller katastrofer.