Vakre steder å fotografere

Når du begynner å fotografere kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne, men det du må tenke på er at alt er en læringsprosess.

Hva skal jeg fotografere? Det er mye du kan ta bilde av, men det å ta bilder av naturen er noe helt spesielt. Du kan ta bilder av fjell, ved sjøen, skogsstier og dyr. Det finnes så utrolig stort potensial i naturen. Ta bilder om både sommeren og vinteren for å få et spekter av ulik naturfotografering. Du kan også reise til forskjellige steder rundt om i landet for å dokumentere vakker natur.

Hva er det som er vakkert lurer kanskje du på?

Dette er jo noe som er subjektivt for hver av oss, så du burde finne noe du synes er vakkert og ta bilder av dette på en rekke ulike måter. Du vil lære deg å sette pris på miljøet rundt deg på en helt ny måte.

Hvor skal jeg fotografere?

Det er ingen tvil om hvor du bør starte å fotografere, nemlig i nærområdet rundt deg. Det er her du lærer mest, fordi du vil kunne ta bilder av de samme stedene om og om igjen. Da vil du kunne se forskjellen fra når du startet og hvor langt du har kommet. Vi anbefaler deg også å ta turen til ulike storbyer for å finne motiver. Det er for eksempel fantastisk å kunne ta naturbilder i Bergen. Her finner du syv fjell, så mye skog som du kan drømme om og ikke minst veldig ulikt vær. Vi anbefaler deg å sjekke om du kan bo på hotel i Bergen og ta deg en langweekend for å ta masse spennende bilder.

Hva annet kan jeg gjøre?

Det finnes en rekke andre måter å gjøre bildene dine fine på. Du kan for eksempel lære deg å redigere med profesjonelle programmer som Photoshop. Det vi anbefaler deg er å sjekke lokale loppemarkeder eller en bruktbutikk for gamle fotografibøker. Her vil du få innsikt i gamle metoder og hvordan de pleide å manipulere bilder i gamledager. Det er faktisk ganske festlig! Lykke til med å oppdage ditt nærmiljø og fotografi samtidig!