Norsk eventyr i bilder

De olympiske lekene på Lillehammer i 1994 satte virkelig Norge på verdenskartet. Uansett hvor vi befinner oss på verdensbasis i dag, har alle noe kjennskap til Norges land og rike. Spesielt attraktivt er landet for fotografene som kan fange storslagen natur og typisk norsk kultur på linsa. De mange særtrekkene på norsk sokkel trekker oppmerksomhet verden rundt, og er en sikker vinner for den som ønsker et fotogent eventyr i særklasse!

fotograf-bergen

Hansabyen Bergen- fortsatt et knutepunkt

Som fotograf er Vestlandets hovedstad Bergen en nødvendighet å oppleve. På reisen hit kan fotografen i deg ha kameraet innen rekkevidde og fange øyeblikk du bare finner her. Velg mellom mange forskjellige transportmidler: fly, båt, bil, tog eller buss – eller hvorfor ikke din private motorsykkel så du kan få en flott start på fotoeventyret. Gjennom oppholdet kan du velge mellom alle typer overnatting på HotellBergen: campingplasser, hotell, hostel, leilighet osv. Om du er hobbyfotograf eller profesjonell, er du sikret en flott opplevelse i bilder!

Bergen er Norges nest største by, ideell for den profesjonelle fotografen som kan hoppe på et fly hit til byens internasjonale flyplass. Ønsker du å reise til havs, akkurat som de gamle sjømennene, kan du også ta ferge som går fra Hirtshals i Danmark og hit. Ta med bilen ombord – det er et godt utgangspunkt for ferden videre.

Bergen ble bygd opp av fortidens fiskere hvis handel med tørrfisk og korn bygde opp byen. Byens signatur, Bryggen, huser bebyggelse fra tiden da Bergen var et knutepunkt for handel mellom Norge og Europa. Bli sjarmert av de fargerike trehusene på Bryggen som er datert tilbake til 1100-tallet, og reis tilbake i tid.

Fang dine øyeblikk – høyt og lavt

Ta en spasertur mellom mylderet av restauranter og museer og finn dine beste øyeblikk i den grønne storbyen. Ønsker du å komme litt høyere i terrenget, kan du ta den kabeldrevne Fløibanen 320 m.o.h. og få storartet utsikt over den travle Hansabyen. Trenger du tips om spisesteder, er det på toppen her du finner Fløien Folkerestaurant. Ta et pust i bakken mellom fotograferingen og nyt kortreiste ferske råvarer fra havet. Her finner du også kurs og konferansemuligheter om du ser etter lokaler der du kan vise fram ditt norske eventyr i bilder på.

Ønsker du å ta med fotoutstyret i egen bil, kan du kjøre den såkalte Eventyrveien fra Oslo til Bergen. Liker du å reise lett, er det også mange som velger å suse avgårde på motorsykkelen mellom de mange fjorder og fjell. Selve reisen mellom de mange destinasjonene i Norges land er en opplevelse i seg selv. Reiser du kollektivt, anbefales toget og Bergensbanen hele året. Turen tar 7-8 timer og er kjent for å være en av de vakreste i verden. Senk skuldrene og nyt Norge i et nøtteskall.

Bergen er også et ideelt punkt som base på din Norges reise. Book for eksempel din reise med Hurtigruten. Hurtigruten går mellom Bergen og Kirkenes og tar deg med på en 12 dagers reise langs Norges kystlinje. Dette er også en ypperlig mulighet til å oppleve nordlyset som du kan bli trollbundet av i det mystiske nord.