Anmeldelse: Panasonic Lumix LX100

Et kamera det er morsomt å fotografere med!

Dette kameraet er lite og lett i hånden, i tillegg til at det tar ekstremt gode bilder. Dette gjør det til et av årets beste kameraer.

Panasonic Lumix LX100 er et lite, kompakt kamera som bringer tankene tilbake til de gamle analoge kameraene rent utseendemessig. Det finnes i to versjoner, en sort versjon, og en versjon i sølv og brunt. Utseendet kan, som man ofte erfarer, bedra. Retroutseendet er snarere et tegn på stabil, god kvalitet enn på forbigående mote.

På kamerahuset er det uthevet to gummigrep, både på bak- og forsiden, for å gi deg et optimalt grep når du tar bilder. Alle knapper og hjul er av god kvalitet, noe som gir kameraet et solid preg. Huset er en metallkonstruksjon som gjør at kameraet tåler en trøkk. Dette gir også kameraet en viss tyngde. Tyngden tilfører kun en seriøsitet som mindre kameraer ofte ikke har, og er ikke et irriterende vekttillegg. Det føles behagelig tungt.

Når du skrur på kameraet, vil objektivet «vokse ut» av huset. Knappene er enkle å betjene, og det er smarte knapper for filter og for å sette innstillingene til automatisk, slik at du slipper å skru på hjul eller stille inn skarphet. Disse egenskapene er spesielt praktiske om du ikke er en dreven fotograf. Når du blir bedre kjent med kameraet, kommer du helt sikkert til å bruke disse knappene mindre.

Med en stor elektronisk søker, 4K video og en lyssterkt zoomoptikk tar dette kamerat utrolig gode bilder. Selv med bare 13 MP tar dette kamerat gode bilder på grunn av objektivet og den store bildebrikken. Dette er et kamera som frir til den profesjonelle som ønsker et mindre kamera med seg på tur, men også til amatøren som ønsker å lære seg å fotografere. Med dette kameraet er begge deler fullt mulig.