Fotografering i hovedstaden

Det finnes en rekke grunner for å dra til Oslo. En av dem er å forevige tingene du ser og opplever gjennom ditt eget blikk ved å ta bilder. Er du hobbyfotograf eller bare liker å ta bilder, har Oslo en hel del spennende ting det er verdt å fotografere.

Som fotograf, og selv som hobbyfotograf, er det viktig å ha inspirerende omgivelser rundt seg. For det er den ekte verdenen du omgir deg med, som er ditt motiv. Både dens personer, natur og arkitektur. I Oslo blir alle disse tingene servert til deg på et sølvfat. Legger du opp dagen din smart, kan du også være så heldig å få med deg alt.

Fra sentrum

En foreslått rute er at du starter midt i sentrum på festningen. Her kan du både ta bilder utover vannet, av kanonene og av menneskemengden på Aker Brygge. Deretter kan du sette deg på båten ut mot Gressholmen. På Gressholmen ligger alt til rette for å kunne ta fotografier av naturen og vannet. Uansett hvilken årstid du er der på, finner du vakre farger som popper frem fra hver krik og krok. Våg deg helt inn i de smale stiene, og du vil få valuta for tiden du investerer.Oslo by fra Holmenkollen

Vel tilbake på oslobryggen kan du bevege deg rundt i det urbane miljøet, ta turen fra Nasjonalteateret til Blitzhuset og oppover mot Telthusbakken med de små trehusene. Her kan du se ut over Grünerløkka og kanskje ta en svingom i Cubaparken. En tur nedover løkka vil gi deg en mengde inntrykk og gode motiver. Både i form av gatekunst og folk kledd i vakre kreasjoner.

Før kvelden blir avsluttet i en behagelig seng på Thon Hotel Munch midt i hjertet av Oslo, kan du ta T-banen opp til Holmenkollen og se byen fra oven med alt av dens lys og liv. Om du er heldig, kan du bestille bord på Frognerseteren og avrunde kvelden med et godt måltid og noe deilig i glasset. Husk å bestille på Thon Hotel Munch i god tid, fordi det er et populært hotell både for deg som liker å ta bilder, men også for andre turister.